een breed scala aan hoogwaardige services

Een kwalitatief en duurzaam resultaat wordt opgebouwd. Dit begint bij het reinigen en decontamineren van alle onderdelen en sponningen zowel interieur als exterieur. Wij gaan dat stapje verder, het is de bedoeling dat de wagen of het specifiek gevraagde compartiment er terug nagelnieuw uitziet.

Lakcorrectie

Lakschades kunnen veroorzaakt worden door verschillende externe factoren. Zoals het hanteren van verkeerde technieken tijdens het wassen en drogen van de wagen. Inbranding van chemicaliën hard water of vogeluitwerpselen en kleine aanrijddingen. Indien deze niet volledig door de toplaag en kleurlaag zijn kunnen deze weggewerkt worden door de lak te polijsten. Voor het wegwerken van structuur in de toplaag is het nodig om voorafgaand te schuren.

Sommige polijstmiddelen zijn agressiever dan andere en kunnen meer krasjes en oneffenheden verwijderen, maar ze kunnen ook meer schade aanrichten als ze niet goed worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om een ervaren en deskundige professional te raadplegen om het juiste polijstmiddel te kiezen en het proces op de juiste manier uit te voeren.

Het proces begint met het reinigen van het voertuig om alle vuil en verontreinigingen te verwijderen (decontaminatie wasbeurt) + ontvetten. Vervolgens wordt een polijstmiddel aangebracht op de lak van het voertuig, met behulp van een polijstmachine. Het polijstmiddel bevat schurende deeltjes die kleine krasjes en oneffenheden in de lak kunnen verwijderen.

Het polijstmiddel wordt vervolgens zorgvuldig uitgewreven en de lak wordt ontvet. Na het ontvetten wordt de lak geïnspecteerd om te bepalen of er meer moet gepolijst worden. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste glans en helderheid zijn bereikt. Er zijn verschillende soorten polijstmiddelen die kunnen worden gebruikt.

Single stage polishing / one step
enkelvoudige polijststap / glanscorrectie

Dit is een proces waarbij één polijstmiddel met één enkele korrelgrootte wordt gebruikt om een gelakt oppervlak te corrigeren en te polijsten.

Tijdens het polijstproces wordt een polijstmiddel aangebracht op het gelakt oppervlak met behulp van een polijstmachine. Het polijstmiddel wordt vervolgens met de machine over de lak verspreid om eventuele krasjes, swirls en oxidatie te verwijderen en de lak een glanzende afwerking te geven.

Een van de voordelen van single stage polishing is dat het minder tijdrovend en minder duur is dan een meer uitgebreide polijstprocedure, zoals een two stage polish (enhancement) of 3/4 stage polish (full correction). Single stage polishing is echter niet altijd in staat om diepere krassen en lakdefecten volledig te corrigeren. Dit wordt echter aanbevolen voor nieuwe wagens of wagens met zeer weinig lakschade.

Om het beste resultaat te behalen bij single stage polishing, is het belangrijk om de juiste polijstmiddelen en polijstpads te gebruiken, afhankelijk van de staat van het gelakt oppervlak en de hardheid van de laklaag. Deze stap wordt veel gebruikt als glanscorrectie, of ter voorbereiding voor het aanbrengen van coatings bij nieuwe wagens.

enhancement polishing

Wat is enhancement polishing precies? Dit is een polijstproces waarbij we gebruik maken van speciale polijstmiddelen om kleine imperfecties en krasjes in de lak te verwijderen, en zo de glans van de lak te verbeteren. Enhancement polishing is vooral geschikt als de lak van uw voertuig in een redelijk goede staat verkeert en er geen grote defecten aanwezig zijn. Het doel van enhancement polishing is om uw voertuig weer te laten stralen als nieuw, zonder al te veel lakdikte te verwijderen.

Bij enhancement polishing maken we vaak gebruik van een tweestaps polijstproces, waarbij we eerst een agressiever polijstmiddel gebruiken om diepere krassen en imperfecties te verwijderen, en vervolgens een fijner polijstmiddel om de lak te verfijnen en de glans te verbeteren. Afhankelijk van de staat van uw lak en het gewenste resultaat, kunnen we ook een enkel polijstmiddel gebruiken.

full correction polishing

Wat is full correction polishing precies? Dit is een polijstproces waarbij we de lak van uw voertuig volledig corrigeren en herstellen. Hierbij maken we gebruik van zeer fijne polijstmiddelen en geavanceerde apparatuur om diepe krassen, swirls, hologrammen en andere imperfecties in de lak te verwijderen. Het doel van full correction polishing is om uw voertuig weer terug te brengen in een zo goed als nieuwe staat, met een diepe glans en zonder zichtbare imperfecties.

Bij full correction polishing maken we vaak gebruik van een meerstaps polijstproces, waarbij we meerdere polijstmiddelen gebruiken om de lak stapsgewijs te herstellen en te polijsten. Het kan zijn dat we ook gebruik maken van andere technieken, zoals wet sanding, om diepere krassen en imperfecties te verwijderen. Het resultaat van full correction polishing is een volledig herstelde en vernieuwde lak, met een diepe glans en een spiegelende afwerking.

Sanding

Tijdens het sanding proces wordt een fijn schuurpapier met een lage gritwaarde (rond 1000 tot 6000 grit) op een speciale blok of schuurpad geplaatst en nat gemaakt met water. Vervolgens wordt het schuurpapier met een constante druk in een cirkelvormige of rechtlijnige beweging over het oppervlak van de lak gewreven, totdat de oppervlaktefouten, zoals krassen, putjes, en sinaasappelhuid-effecten, worden verwijderd.

Het is belangrijk om bij het wetsanding proces voorzichtig te werk te gaan, omdat het onjuist gebruik van deze techniek schade kan toebrengen aan de laklaag. Het is daarom vaak aan te raden om deze techniek alleen toe te passen als andere methoden voor het verwijderen van oppervlaktefouten, zoals polijsten, niet succesvol zijn geweest.

Als het wetsanding proces correct wordt uitgevoerd, kan het een zeer effectieve manier zijn om oppervlaktefouten te verwijderen en een perfecte afwerking te bereiken op de lak van voertuigen. Het is echter wel een tijdrovend en zorgvuldig proces dat alleen moet worden uitgevoerd door ervaren professionals.

Stofherstelling

Versleten of beschadigde stoffen bekleding kan het uiterlijk van uw voertuiginterieur drastisch beïnvloeden. Onze stofherstelservices zijn speciaal ontwikkeld om stof te repareren en te revitaliseren, waardoor uw bekleding weer als nieuw lijkt. Wij gebruiken de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen om scheuren te herstellen, verkleuring te behandelen, en de duurzaamheid van uw stoffen te verhogen. Onze behandelingen zijn veilig voor alle soorten stoffen en worden uitgevoerd door getrainde professionals.

Of uw voertuig nu last heeft van alledaagse slijtage of specifieke schade, wij hebben de expertise om het uiterlijk en comfort van uw interieur te herstellen. Onze stofhersteltechnieken omvatten alles van kleine reparaties tot uitgebreide renovaties, afhankelijk van uw behoeften.